Expert in Netwerk

Waarom investeren in een goed netwerk?

Internet moet het gewoon doen. Of je nu iets wil opzoeken, een film wil kijken, het laatste nieuws wil lezen of muziek wil luisteren. Tegenwoordig kan het allemaal online. En het grootste deel gaat draadloos via WiFi. Een niet werkende WiFi-netwerk, of een netwerk dat niet je hele huis dekt, zorgt dan ook voor frustratie. Gelukkig is het makkelijk op te lossen.

Goed internet is onmisbaar!

TV’s lampen, thermostaten, wasmachines en camera’s. Steeds meer apparaten bedien je tegenwoordig via je smartphone, tablet of computer. Goed draadloos internet (WiFi) is onmisbaar om al die apparaten te verbinden.

Bijvoorbeeld om je WiFi-speakers door het hele huis met elkaar te verbinden, zodat je overal zodat je overal je muziek kunt luisteren. Zelfs op zolder!

Iedereen wil daarom snel en stabiel internet. Maar ondanks dat we goed internet allemaal zo belangrijk vinden, besteden we maar weinig aandacht aan de apparaten die dit allemaal mogelijk maken. Voor een huis met overal internet is het uiteraard belangrijk dat je een snel internetabonnoment bij jouw provider afneemt. Maar dit is niet het enige…

De basis van een goed netwerk thuis 

Wil je gebruikmaken van internet, dan is een modem onmisbaar. Deze krijg je meestal van je provider zodat het internetsignaal bruikbaar jouw huis inkomt. Een router verdeelt het internetsignaal waardoor meerdere apparaten tegelijk verbonden kunnen zijn met internet. 

De router die je van je internetprovider krijgt werkt vaak wel, maar is vrij beperkt. Deze routers zijn gemaakt om slechts een aantal apparaten te verbinden en hebben vaak slecht bereik.